رشته تکنولوژی اتاق عمل در مقطع کارشناسی پیوسته، شاخه ای از علوم پزشکی است که دانشجویان آن، طی این دوره
تحت نظر اساتید مربوطه با اصول اتاق عمل و فرایند انواع جراحی آشنا شده و دانشآموختگان آن در
قالب تیم درمانی، مراقبت و کمک به اداره بیمار را قبل، حین و بعد از عمل جراحی و اعمال مداخله ای
مرتبط تحت نظر پزشک مسئول بیمار به عهده می گیرند
تاریخچه رشته تکنولوژی اتاق عمل در جهان، ایران و جهرم
در گذشته اولین افرادی که به عنوان تکنسین به همراه جراح کار می کردند معمولا" افراد آموزش دیده ای بودند که مدرک آکادمیک خاصی نداشتند. در دهه 1940به خاطر افزایش نیاز به اتاق های عمل در جنگ جهانی دوم،حرفه ی جدیدی تحت عنوان تکنسین جراحی به طور رسمی معرفی گردید. در سال 1954 انجمن پرستاران اتاق عمل (AORN) تاسیس شد. هدف از تاسیس این انجمن ، آموزش بیشتر به پرستاران جهت آماده سازی برای دستیاری اعمال جراحی بود . در سال 1969 انجمن پرستاران اتاق عمل به این نتیجه رسید که باید سازمانی مرتبط برای تکنسین های اتاق عمل تشکیل شود و از این رو انجمن تکنسین های اتاق عمل AORTرا تشکیل داد که در سال 1973 به صورت یک سازمان مستقل در آمد. در سال 1978 انجمن تکنسین های اتاق عمل طی کنفرانس سالانه خود به انجمن تکنولوژیست های جراحی تغییر نام پیدا کرد و در سال 1982 اولین برنامه آموزشی تکنولوژی جراحی تدوین گردید. در ایران تا قبل از سال 1366 افرادی که به عنوان تکنسین اتاق عمل مشغول به کار بودند عموما بهیار و یا پرستار بودند. در سال 1366 رشته کاردانی اتاق عمل در دانشگاه های علوم پزشکی کشور تاسیس شد و فارغ التحصیلان این رشته در اتاق های عمل مشغول به کار شدند و در صورت ادامه تحصیل وارد رشته ی کارشناسی ناپیوسته ی پرستاری می شدند. در سال 1387 رشته های کارشناسی پیوسته و ناپیوسته ی اتاق عمل به طور همزمان تاسیس شدند تا علاوه بر تربیت کارشناسان اتاق عمل، امکان ادامه تحصیل کاردان های اتاق عمل در مقطع کارشناسی این رشته نیز فراهم گردد . در سال 1393 رشته ی کارشناسی ارشد اتاق عمل با توجه به نیاز سیستم آموزشی کشور در امر آموزش کارشناسان اتاق عمل به طور تخصصی تر و جهت ایجاد تفکر نقادانه در فارغ التحصیلان این رشته تاسیس شد. مقطع دکترای تخصصی این رشته فعلا تاسیس نشده است.
رشته تکنولوژی اتاق عمل در مقطع کاردانی در سال 1376در دانشگاه علوم پزشکی جهرم تاسیس شد و سپس در سال 1387همگام با کل کشور به مقطع کارشناسی تغییر پیدا کرد . در سال ۱۳۸۶ دانشکده به دانشگاه ارتقاء یافت و دانشکده پرستاری و پیراپزشکی با هدف تربیت فارغ التحصیلان متبحر و متخصص در رشتههای پرستاری، هوشبری، اتاق عمل و فوریتهای پزشکی مشغول به فعالیت شد.
در بهار ۱۴۰۰ دانشکده پیراپزشکی از پرستاری جدا شد و با سه رشته کارشناسی هوشبری، تکنولوژی اتاق عمل و علوم آزمایشگاهی با مجموع ۲۷۰ دانشجو در حال فعالیت می باشد که تا کنون در حال پذیرش سالانه حدود 25دانشجو در هر سال تحصیلی می باشد. این دانشکده در حال حاضر با تعداد ۱۳ نفر عضو هیات علمی در مرتبه استادیاری و مربی در دانشکده پیراپزشکی مشغول فعالیت می باشند.